Koço Kokëdhima: Thika e Ramës për Kosovën nga Berlini

Koço Kokëdhima: Thika e Ramës për Kosovën nga Berlini

 

 

Kryeministri I Shqipërisë sulmoi sot nga Berlini udhëheqësit politikë të Kosovës, që janë kundër idesë të ‘Minishengenit ballkanik’ dhe se shfaqin ‘dhëmbët kërcënues të një politike provinciale që për disa vota dhe për një popullaritet të përkohshëm është gati të hedhë baltë dhe të krijojë hendek me vendin si motër, si vëlla pjesë e të njëjtit komb’.

‘Zgjidhja’ dënon me ashpërsi deklarata të tilla të një megallomani dhe manipulatori të paskrupullt. Rama po dëshmon çdo ditë se është përfaqësues i politikës që nuk i bashkon, por i përçan shqiptarët për llogari të interesave të huaja. Nga njëra anë damkos si ‘provincialë’ liderët e Kosovës që janë kundër një marrëveshje që izolon dhe dëmton edhe më tej Kosovën dhe nga ana tjetër, bashkë me Vuçiç, është i gatshëm ta kthejë Shqipërinë në një ‘provincë’ serbe.

Ideja e ‘Minshengenit’ nuk e ka mbështetjen e popullit shqiptar. Nuk ka as mbështetjen entuziaste të Brukselit. Presidenti Vuçiç e deklaroi më 24 dhjetor 2019, në një intervistë për televizionin serb “O2” se ‘Mini-Shengeni’ nuk kishte mbështetjen entuziaste të kryeqyetete europiane, ku, padyshim, rol kryesor ka Berlini.

“Minishengeni ballkanik’ është një projekt sllav në dëm të ekonominë së Shqipërisë dhe për ta bërë atë vasale ndaj tregut dhe ekonomisë më së zhvilluar sllave në rajon; është një thikë pas shpine ndaj Kosovës që sabotohet dhe pengohet nëpër botë nga shteti dhe qeveria që nuk kanë ndërmend të kërkojnë falje për krimet serbe kundër shqiptarëve dhe që punojnë ditë-natë kundër integrimit dhe prosperitetit të saj.

6

Leave a Reply