Të mbrojmë Ballist Morinën, Qeveria ti dalë për zot shqiptarisë!

Të mbrojmë Ballist Morinën, Qeveria ti dalë për zot shqiptarisë!

Ballist Morina është një hero i gjallë
në zemrat e popullit dhe të rininë shqiptare. Ai kërkohet të dënohet nga serbët vetëm sepse është shqiptar. Kroacia nuk duhet ta dorëzojë. Tirana të bëjë presjon. Serbët e urrejnë Ballistin. I urrejnë simbolet tona kombëtare. Jeta e Morinës rrezikohet seriozisht. I kanë harruar kroatët dhimbjet që kanë pësuar nga shovinizmi serb?
Ne e përshëndesim interesimin e ministrit të brendshëm Demiraj, por kjo nuk mjafton.
ZGJIDHJA i kërkon Qeverisë dhe Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shqipërisë të dalin me deklarata e qëndrime të qarta zyrtare e publike dhe t’ia bëjnë të qartë Kroacisë se
ekstradimi i Morinës do ishtë një ngjarje me shumë përgjegjësi.
Autoritetet Serbe dhe UEFA ndaluan në mënyrë të papreçedentë tifozët shqiptarë të përdorimin flamurin dhe simboleve tona kombëtare në Beograd. Dhuna nacionaliste që përdorën mijëra policët dhe tifozët serbë ishte flagrante, e shëmtuar, primitive, çnjerëzore. Ballist Morina me aktin e tij vendosi në vend një të drejtë të mohuar të shqiptarëve.
ZGJIDHJA denoncon edhe një herë qëndrimet dhe frymëzimet antishqiptare të Qeverisë së Beogradit dhe hipokrizinë e deklaratave të Qeverisë së Tiranës për vullnetin e mirë të dy qeverive në fjalë për të realizuar integrimin e shqiptarëve me Serbinë në një treg të vendeve të ballkanit perëndimor.
Serbët duhet ta dinë mirë se ne nuk do u zëmë besë për sa kohë ata do luftojnë, përndjekin, rrezikojnë e burgosin Ballist Morinën, interesat dhe simbolet e shqiptarëve.
ZGJIDHJA shpreh besimin se Ambasadorja kroate e BE-së në Tiranë, zonja Vlahutin do të ushtrojë ndikimin e saj pranë autoriteteve kroate për lirimin e menjëhershëm të Ballist Morinës. Shqiptarët edhe pse të varfër e të tradhëtuar nga kjo elitë politike, nuk do i braktisin kurrë simbolet, identitetin, idealet, interesat dhe kulturën e tyre. Morina është simbol i shqiptarisë për rininë tonë. Nuk do ishte ndihmuese për sfidat e integrimit europian dhe rajonal të Shqipërisë që një vend i BE-së siç është Kroacia, të dorëzojë Ballist Morinën në duart e serbëve.
#ZGJIDHJApërKombin

0
A do jepet me konçension Ujësjellësi i Tiranës (UKT)?

A do jepet me konçension Ujësjellësi i Tiranës (UKT)?

ZGJIDHJA dënon planin për rritjen drastike të çmimit të ujit. Rama e Veliaj dinakërisht e pabesisht kanë zgjedhur pikërisht kulmin e vapës dhe të boshatisjes së kryeqytetit për të miratuar këtë rritje. Njerëzit janë larguar masivisht me pushime.
Ne jemi një ndër vendet me të pasura me ujëra në Europë. Çmimi që paguajnë banorët e Tiranës është ndër më të lartët në rajon e më gjerë. UKT është me fitim të vogël, edhe pse vidhet e plaçkitet barbarisht nga “Rilindja”. Ky institucion faturon vetëm 20% të sasisë së ujit që shet. Duke përmirësuar rrjetin dhe menaxhimin, të ardhurat e UKT mund të katërfishohen. Pse rritet çmimi i ujit atëherë?
Rama me sa duket po përgatit dhënien me koncesion të UKT. Duhet të rrisi çmimet dhe mundësitë për fitime abuzive përpara se t’ia japi edhe ujin miqve të tij. Po të ndalojë vjedhja, grabitja dhe keqmanaxhimi, UKT mund të realizojë minimalisht një fitim mbi 25 milionë dollarë në vit me çmimet që ka aktualisht për ujin. Kjo ndërmarrje i ka të gjitha mundësitë të financojë të gjitha projektet që do i mundësonin furnizimin me ujë për 24 orë Tiranës brenda 5 vitesh.
Veliaj nuk sheh asnjë rrugë tjetër veçse ta bëjë çmimin e ujit sa Korça dhe sa Pogradeci. Sa qesharake! Sipas këtij “arsyetimi” çdo ujësjellës në botë që furnizon nevojat e klientëve për 24 orë duhet ta ketë çmimin sa uji i Korçës! Kështu thotë Veliaj. Dhe s’ka faj! Përvoja e tij e kufizuar pa background profesional nuk i këshillon gjë tjetër veç rritjes së çmimit!
ZGJIDHJA mbështet protestën e grupimit “Qytetarët për Parkun” që zhvillohet sot ne orën 18:00 përpara ndërtesës së bashkisë.
Me këtë rritje çmimi, pensionistët dhe familjet e varfëra të Tiranës do paguajnë rreth 20 mijë lekë në muaj, më shumë se sa kanë paguar deri sot.
ZGJIDHJA fton këshilltarët e bashkisë të mbrojnë interesin e popullit të Tiranës dhe të kundërvotojnë rritjen e çmimit të ujit.
#ZGJIDHJApërPopullin

0