Nisma Ligjore

Nisma Ligjore

Kjo është hapësira juaj, ku mund të shprehni mendimet, diskutoni propozimet tuaja si dhe të vendosni për zgjidhjet.

Lexo më shumë
Bashkohu me "Zgjidhjen"

Bashkohu me "Zgjidhjen"

Bëhuni pjesë e “Zgjidhjes”, vullneti dhe kurajo e të secilit prej nesh për një Shqipëri më të mirë, do të sjellë ndryshimin që të gjithë dëshirojmë.

Lexo më shumë
Diskuto

Diskuto

Kjo është hapësira juaj, ku mund të shprehni mendimet, diskutoni propozimet tuaja si dhe mbështesni zgjidhjet.

Lexo më shumë

Prioritetet për Zgjidhje

PRIMARE

Ndryshimi në ligjin për partitë politike i jep të drejtën anëtarëve të thjeshtë të zgjedhin e të zgjidhen për deputet, këshilltar, kryetar bashkie.

VOTIM ELEKTRONIK

Zgjidhja kërkon votim dhe numërim elektronik, si dhe administratë zgjedhore jo partiake. Emigrantët të lejohen të votojnë në qendrat e votimit pranë zyrave të konsullatave dhe ambasadave tona.

BUJQËSIA

Buxheti i shtetit në mbështetje të bujqësisë jo më pak se 150 mln euro në vit. Subvencione dhe mbështetje për fermerët, siguracione që kanë prime për risqet e dhe dëmet që pësojnë nga forca jashtë mundësive të tyre.

EMIGRACIONI

Emigracionit duhet t’i rezervohen të paktën 5 vende në parlament. Qeveria të financojë e ndërtojë qendra kulturore në vende ku ka shumë emigrantë shqiptarë.

SHPRONËSIME/LEGALIZIME

Asnjë ndërtim, edhe për interes të ndërtimit të projekteve publike, nuk mund të prishet pa u legalizuar dhe pa u kompensuar me shpronësim të drejtë.

KANABISI FARMACEUTIK

Të diskutohet e vendoset një plan që i mundëson vendit të përfitojë nga ekonomia botërore e kanabisit farmaceutik.

Lajme

Evente

Këtu do të gjeni të gjitha eventet publike të organizuar nga Zgjidhja

Event not found !

Nënshkruaj nismën ligjore "Unë zgjedh deputetin që dua"

Zgjidhja ka ndërmarr nismën nismën ligjore qytetare “Unë zgjedh deputetin që dua!”. Kjo nisëm  është një përpjekje e organizuar e qytetarëve shqiptar për të demokratizuar partitë politike, rrjedhimisht sistemin politik dhe qeverisjen, për t’i krijuar popullit tonë mundësinë të marrë në duar fatet e veta.

Me këtë projektligj, në partitë politike vendosen standardet, kapacitetet dhe institucionet si në të gjitha partitë politike të vendeve të civilizuara perëndimore. Baza e partisë dhe qytetarët do të zgjedhin deputetët, kryetarët e bashkive dhe këshilltarët.

Shtypi - Zyra e shtypit

Zyra e Komunikimit me Median do të sigurojë informacion të saktë dhe në kohë për aktivitetet e Partisё, fushatat, nismat, deklaratat për shtyp dhe lajmërime mbi aktivitetin dhe zhvillimin e lëvizjes. Këtu do të gjëni lidhjet për fotografitë, videot, deklaratat për shtyp, këshilltarët e medias si dhe kalendarin e aktiviteteve të ardhshme.

Bëhuni pjesë e Zgjidhjes, vullneti dhe kurajo e të gjithëve për një Shqipëri më të mirë, do të sjellë ndryshimin që të gjithë dëshirojmë.